SEU DE LA CONSELLERIA

DE MOBILITAT I HABITATGE

Carrer de la Palma, 4

Dissabte, de 10 a 14h

Sense inscripció prèvia

Parcialment accessible

Sobre l’edifici

L’actual seu de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge es troba en un edifici del barri de Sant Jaume. Tot i que podem datar la construcció de la casa al segle XIX, l’edifici conserva restes d’èpoques anteriors a la planta baixa.


L’exterior de l’edifici està referit amb un material que imita la pedra i presenta diversos elements de gust historicista que imiten els grans casals de Palma, com ara una gran volada d’obra, la porxada i finestres de reminiscència gòtica. El vestíbul de l’edifici consta d’una gran lluerna i una escala de pedra de Santanyí amb elements de forja; mentre que la planta noble s’obre al pati mitjançant un gran arc decorat amb capitells d’ordre compost. A la planta noble encara s’hi conserven espais amb revestiments de fustes i teles del segle XIX.


Una de les particularitats d’aquesta casa és el gran jardí elevat d’aire romàntic, que ajuda a esponjar la trama urbana i aporta espai verd privat en una de les zones més densament construïdes de la ciutat. Aquest espai verd es troba a l’alçada del primer pis de l’edifici i des del carrer es pot apreciar el seu mur de tancament.

+ info

ARQUITECTE:

CRONOLOGIA:

TIPOLOGIA:

Segle XIX

Institucional