TEATRE MAR I TERRA

Carrer de Sant Magí, 89

Dissabte, de 16 a 19 h

Sense inscripció prèvia

Si

Sobre l’edifici

El Teatre Mar i Terra fou la seu de l’entitat homònima, construït el 1889 per Josep Segura. Mar i Terra era una entitat de socors mutu que a part de fer actes de beneficència pels seus associats promovia l’educació i la cultura. Cal destacar que va ser el primer espai cultural al barri del Jonquet.


L’edifici té una façana d’estil neoclàssic dividida en dos pisos i coronada per un frontó. Una de les seves particularitats és que en la part central, l’arquitecte hi va obrir un passadís que comunica el carrer de Sant Magí amb la zona d’es Jonquet. A l’interior hi ha zones utilitzades com a aules i un teatre amb una capacitat per a 168 persones que permet la realització d’obres de petit format.


Després d’anys d’abandonament, el 2004 l’Ajuntament de Palma va comprar l’immoble i va iniciar la seva recuperació com a equipament cultural municipal. La intervenció ha permès recuperar l’esplendor de la façana, equipar l’espai escènic amb els requeriments del segle XXI i habilitar les aules per a usos culturals.

+ info

ARQUITECTE:

CRONOLOGIA:

TIPOLOGIA:

Josep Segura

1889

Cultural