EDIFICIS

| CENTRE | PONENT | NORD | LLEVANT |

TORRE ASIMA

Gran Via Asima, 2

Diumenge, de 10 a 14 h

Sense inscripció prèvia

Parcialment accessible

Sobre l’edifici

L’edifici Ramón Esteban Fabra, conegut popularment com a Torre Asima i construït el 1973, és el segon edifici més alt de les Illes Balears, situat al polígon industrial de Son Castelló de Palma.


Promogut per l’Associació Sindical d’Industrials de Mallorca (ASIMA), fou encarregat als mateixos arquitectes que dissenyaren el polígon, Alejandro Villalba Salvador (1925-2005) i Vicente Bayo García ( 1929-2001). El projecte original comptava amb una torre d’oficines, un pavelló d’exposicions, un auditori i un centre comercial; tot i que només es construí l’edifici en altura.


La torre compta amb 15 plantes i estructura birreticular, amb l’objectiu d’obtenir major flexibilitat en la distribució. La composició de les façanes en planta baixa és diàfana, proporcionant una elevació de la massa construïda respecte al nivell de la plaça. La resta de les plantes es tracta amb una galeria perimetral contínua tancada a l’exterior amb panells bire soleil, que protegeixen l’interior d’una radiació excessiva. Segons el moviment del sol, les plaques d’alumini giren per tal que l’espai quedi il·luminat, però no entrin els rajos solars.

+ info

ARQUITECTE:

CRONOLOGIA:

TIPOLOGIA:

Alejandro Villalba Salvador, Vicente Bayo García

1973

Administratiu