EL FESTIVAL D’ARQUITECTURA OPEN HOUSE PALMA PRESENTA LA SEGONA EDICIÓ

Dijous 15 de setembre, 2022

Els organitzadors han concedit unes entrevistes davant la premsa local a l’Hotel Can Bordoy


El passat 15 de setembre, l’equip d’Open House Palma va presentar la segona edició del festival. Va ser a través una jornada d’entrevistes personalitzades a diversos mitjans de comunicació de l’illa. L’esdeveniment va tenir lloc a Can Bordoy Grand House & Garden. L’hotel, que és un dels edificis que obre les portes durant el festival, va cedir el seu espai per gaudir de la jornada, concretament en el jardí. El verger privat de Can Bordoy és el més gran del nucli històric de la ciutat de Palma i forma part de l’ànima de l’hotel. Un bon escenari per fer l’aperitiu del què oferirà l’Open House Palma.


La jornada la va encetar la periodista Aina Català de RNE amb una petita entrevista als organitzadors per sortir en antena al noticiari del migdia. Podeu consultar la peça aquí a partir de minut 44:00.


Seguidament, va ser el torn de la premsa escrita. Vam rebre als jardins de Can Bordoy a Gemma Marchena d’Última Hora i Blanca Orell d’Ara Balears. Vàrem finalitzar rebent a Jero Mut del programa cinc dies d’IB3. En aquest cas, al ser televisió, no vam mostrar només el jardí, sinó altres zones de l’hotel perquè els espectadors es fessin una idea del que es trobarien a la visita guiada.


La jornada va acabar al programa Entre avui i demà d’IB3 ràdio. Tanmateix, aquesta entrevista va ser en directe als estudis d’IB3. També van participar Judit Vega (Uned) i Cristina Ros (Ara Balears).


Open House Palma del 17 al 23 d’octubre


Una de les novetats que presenta el festival enguany és que passa a realitzar-se de dos dies a tota una setmana sencera. Les visites guiades als edificis romandran obertes durant el cap de setmana del 22 i 23 d’octubre. A més, el diumenge 16 d’octubre es desenvoluparà una activitat prèvia. Serà una activitat familiar a Can Balaguer dirigida per Arquitectives.

Així doncs, tindrem una setmana repleta d’activitats sota el nom d’Open City, Open Walk i Open Talks. Es tractarà de ponències, taules rodones o rutes alternatives, entre d’altres. Dites activitats estaran dirigides per figures de l’arquitectura i d’altres àmbits com Giusseppe Grezzi, Cristina Ros, Ted’Arquitectes, Margalida Ramis, entre d’altres.


Edificis


Una de les activitats més atractives del festival són les visites guiades als edificis que, o bé estan normalment tancades al públic, o l’accés no és gratuït. Així doncs, durant el cap de setmana del 22 i 23 d’octubre, les persones que assisteixin al festival podran gaudir dels edificis de forma gratuïta i accessible per a tothom.


Algunes de les novetats de l’edició d’enguany són: Hotel Can Bordoy, Conservatori superior de música de les Illes Balears, Jardins de Natzaret, Dos Elefantes Publicidad, Nova seu de l’Institut Principal d’Innovació o Split House.