FESTIVAL

OPEN HOUSE PALMA

Open House Palma és el major festival d’arquitectura i portes obertes de la nostra ciutat. Durant un cap de setmana a l’any, obren al públic més de 60 edificis i espais, habitualment tancats o ocults a la ciutadania, de manera gratuïta, i que tenen com a denominador comú ser els millors exemples d’arquitectura i disseny de Palma.


Es tracta d’un esdeveniment plural i multidisciplinari on tothom hi té cabuda. Open House Palma té l’esperit d’obrir la ciutat, l’arquitectura i el patrimoni a tots els veïnats i veïnades, agents socials, tècnics i professionals; involucrant de manera transversal associacions i col·lectius locals, enfortint el teixit social cercant la participació ciutadana i promovent la implicació i el diàleg de diferents estrats socials, edats i perfils professionals.


Open House Palma, com a membre de la xarxa internacional Open House Worldwide, participa i col·labora amb la divulgació i la defensa de l’arquitectura, el patrimoni, l’urbanisme i el paisatge de la nostra ciutat.

Open House Palma celebrarà la seva tercera edició del 6 al 12 de novembre de 2023.

#OpenHousePalma #OHPalma2023

ORGANITZACIÓ

Open House Palma és una iniciativa solidària i sense ànim de lucre, organitzat per l’Associació Cultural Open House Palma, i que té com a objectiu principal fomentar i divulgar el patrimoni arquitectònic de la ciutat de Palma entre la ciutadania, entès com un element cabdal de la nostra cultura. La cultura i el patrimoni són les bases de la memòria col·lectiva, jugant un paper fonamental en la construcció de la identitat social.

L’associació està formada per diferents professionals amb diferents perfils, on s’inclouen l’Arquitectura, la Història de l’Art, la Gestió del Patrimoni Cultural, el Disseny i la Comunicació.

OPEN HOUSE WORLDWIDE

Open House, terme encunyat a Londres l’any 1992 de la mà de l’arquitecta Victoria Thornton, és un moviment internacional que té la intenció de generar un corrent crític entre la ciutadania capaç de relacionar-se directament amb l’arquitectura i el disseny, podent així exigir una millor qualitat de l’entorn construït, prenent com a lema “ulls, ments i portes obertes”.


Després de la primera experiència londinenca, el Festival s’ha estès per altres ciutats a l’avantguarda de l’arquitectura i el disseny. Actualment, més de 45 ciutats de tot el món han adoptat el concepte, unides sota l’organització Open House Family, on compartim valors, experiències i aprenentatges.