FOP (Fòrum Obert de Processos)

El conflicte de l’accés a l’habitatge a Ciutat

La gentrificació configura un escenari complex, dificultant l’accés a una llar estable. Un model que va començar afectant principalment les zones urbanes i litorals, i que avui s'estén a cada racó de les nostres illes.

Estem convençudes que un diàleg social cuidat és un camí necessari. També que és l'opció més segura, amable i eficaç, cap a la construcció participada d’una convivència que faci possible la sostenibilitat ecològica i la justícia social a llarg termini.

És des d'aquí, on La Utòpica en col·laboració amb Open House Palma, ens hem posat el repte de generar un Fòrum Obert Orientat a Processos (FOP), enfocat en aquesta problemàtica territorial. Una trobada que serà més rica i valuosa quanta més diversitat de veus i vivències siguem capaces de convocar.

T'esperem!

Més informació i inscripcions en aquest enllaç.

Data: 8 de novembre a les 17:00h

Lloc: Seu Institucional de l'Autoritat Portuària de Balears, entrada per camí de l'Escullera

Accessibilitat: espai accessible amb cadira de rodes

Inscripcions en aquest enllaç

Sobre La Utòpica

Manu Moreno Soto

Membre de La Utòpica i graduat en Filosofia per la Universitat de Granada. El 2017 vaig completar un màster en Agroecologia, amb un enfocament cap a la sostenibilitat rural, on vaig començar a interessar-me en la facilitació de grups. Més tard, vaig aprofundir en aquesta àrea amb formació específica a l'IIFACE. Crec fermament que la facilitació de grups és una eina essencial per millorar la qualitat i la salut de les relacions humanes. Des de l'any 2020, he aplicat el meu coneixement per acompanyar processos de grup en moviments socials, projectes educatius i associacions que donen suport a poblacions en risc d'exclusió.

Atuk Iturregui

Membre de La Utòpica, amb una llicenciatura en Farmàcia i Salut Pública i un màster en Cooperació Internacional per la UCM. També sóc especialista en enfocament de gènere i gestió de projectes per l’EML, i actualment estic en formació avançada en facilitació a l’IFACE. La meva carrera i passió se centren en l’acompanyament de grups i en el disseny i implementació de projectes diversos, com ara salut comunitària, formació universitària, logística farmacèutica i processos comunitaris. Actualment, estic especialment interessat en el suport als lideratges, la gestió de conflictes i la salut col·lectiva com a estratègia clau per a la transició ecosocial que imaginem.

Alba Serrat

Biòloga i il·lustradora. Llicenciada en Biologia per la Universitat de Barcelona, amb un Màster en Canvi Ambiental i Doctora en Medi Ambient per la Universitat de Girona. La seva recerca se centra en els impactes de les pressions antropogèniques sobre els sistemes socioecològics i la sostenibilitat dels recursos naturals. Des del 2020, treballa al Centre Oceanogràfic Balear (IEO-CSIC) avaluant l'estat de les poblacions de peixos i cefalòpodes en fons explotats per la pesca de ròssec. Utilitza la il·lustració com a eina per comunicar ciència de manera atractiva i donar suport a la facilitació de processos grupals.