JA TENIM LA PROGRAMACIÓ DEL FESTIVAL OPEN HOUSE PALMA

Dimarts 19 d’octubre, 2021

Durant el cap de setmana del 6 i 7 de novembre, hi ha dos grans blocs de programació: d’una banda, prop de 80 edificis que obren les portes i una quinzena d’activitats complementàries.

Tot això estarà distribuït en 4 franges horàries: dissabte 6 dematí (10-14 h), dissabte 6 horabaixa (16-19 h), diumenge 7 dematí (10-14 h) i diumenge 7 horabaixa (16-19 h).

La gran majoria de visites seran sense reserva prèvia, amb excepció d’alguns edificis específics, que per raons de seguretat així ho requereixen. Totes les activitats sí que necessiten inscripció prèvia. Tota la informació d’horaris i inscripcions està disponible a la nostra pàgina web, openhousepalma.org

ELS EDIFICIS

Al llarg del festival, uns 80 edificis obriran les seves portes a la ciutadania, qui podrà fer una visita guiada per l’equip de voluntariat, amb prèvia formació específica.

Aquestes visites funcionen cada 30 minuts. El visitant ha de saber el dia i l’hora d’obertura de l’edifici que vol visitar, i ha de dirigir-se cap allà. Quan arribi, una persona de l’equip de voluntariat l’estarà esperant i li col·locarà un gomet, segons el color, la persona visitant pertany a un torn o un altre de visita, segons la cabuda de cada edifici. S’aniran fent paquets de 10-15 persones que realitzaran visites cada mitja hora.

La vuitantena d’edificis que obriran les seves portes durant el festival es caracteritzen per la seva diversitat. Creiem que l’arquitectura, el disseny i el patrimoni de Palma va més enllà d’un únic estil, tipologia o època, per la qual cosa s’han seleccionat edificis de tots els àmbits, públics i privats, que representen la varietat patrimonial de la ciutat. Des de casals amb patis tradicionals, fins a edificis de la més fervent avantguarda, passant pels més icònics modernistes i alguns habitatges socials.

El festival vol allunyar-se de la Palma turística, dels edificis cèntrics que surten a les postals, perquè l’arquitectura, el disseny i el patrimoni de Palma va molt més enllà del centre històric, i es troben a tots els districtes de la ciutat. Tal vegada alguns no són tan coneguts, però formen part del patrimoni arquitectònic de la mateixa manera.

Així doncs, durant el cap de setmana del 6 i 7 de novembre de 2021, s’obriran les portes dels edificis i espais més representatius de tots els districtes de la ciutat: Centre, Ponent, Nord i Llevant.

LES ACTIVITATS

Open House Palma vol omplir els carrers de cultura, coneixement i experiències úniques a través de l’arquitectura i urbanisme que ens envolta. Per això, s’han organitzat diverses activitats que es podran realitzar paral·lelament a la visita dels edificis, durant el cap de setmana del 6 i 7 de novembre 2021.

  • Open Talks: Xerrades que volen convidar al públic a reflexionar al voltant de quatre eixos estretament lligats a l’arquitectura.

  • Open Walks: Rutes guiades a peu que abasteixen àmbits més enllà de l’arquitectura, com l’urbanisme, el paisatge urbà o s’enfoquen a l’obra d’un arquitecte reconegut en particular.

  • Open Bike: Rutes guiades en bicicleta que permeten connectar i relacionar edificis i racons de la ciutat que semblen llunyans, però que s’apropen gràcies a aquest mitjà de transport.

  • Open Family: Taller per nins i nines de 6 a 12 anys, que apropa els conceptes d’arquitectura i urbanisme als més joves de la casa d’una manera lúdica i creativa.

  • Open Photo: Concurs de fotografia que convida als visitants a capturar les millors imatges dels edificis que participen en la primera edició de l’Open House Palma. El concurs es divideix en dues categories: una de professional i una popular a través de la xarxa social Instagram. #OHPhoto21

  • Open Social: Accions d’inclusió social per fer més accessible el festival, així com donar visibilitat i integrar a la major part de la ciutadania dins el festival.