LA PRIMERA EDICIÓ DEL FESTIVAL D’ARQUITECTURA OPEN HOUSE PALMA SERÀ A LA TARDOR DE 2021

Dilluns 4 de gener, 2021

A la tardor de 2021 se celebrarà la primera edició d’Open House Palma, el Festival d’Arquitectura per a no arquitectes.


Durant un cap de setmana a l’any, obriran al públic de manera gratuïta 70 edificis i espais de Palma que formen part de l’arquitectura de major qualitat i interès de la ciutat, en unes jornades festives on professionals, veïnats, veïnades i entitats podran participar activament, generant un diàleg que ajudarà a millorar la ciutat. Les visites als edificis no requereixen inscripció prèvia* i són obertes a totes les persones interessades en els horaris indicats.


Open House Palma ofereix una experiència pedagògica i instructiva, amb els objectius de promoure el coneixement de l’arquitectura i el debat obert sobre la ciutat, creant sentit de civisme i donant lloc a una societat més activa pel que fa a la presa de decisions que afecten el conjunt urbà. Es tracta, doncs, d’un projecte obert i transversal, adreçat especialment als palmesans i palmesanes amb l’objectiu de ser crítics amb el seu patrimoni, la seva arquitectura i l’entorn urbà que habiten.


El moviment Open House Palma és, per tant, molt més que un certamen d’arquitectura i urbanisme. Durant 48 hores, la ciutat obre les seves portes per donar-se a conèixer: una oportunitat per a entendre millor la ciutat a través de l’urbanisme i el patrimoni arquitectònic.EQUIP DE VOLUNTARIAT

Les visites guiades als edificis es realitzen gràcies a la col·laboració de voluntaris i voluntàries que controlen tant l’accés als edificis com la mateixa visita. La implicació i participació ciutadana és, en aquest sentit, imprescindible.


L’equip de voluntariat és el pilar fonamental del Festival i tothom pot participar-hi: totes les persones interessades en la matèria són benvingudes. Regalant el seu temps i dedicació de manera altruista, voluntaris i voluntàries s’impliquen en la divulgació cultural i la promoció del caràcter participatiu de l’esdeveniment.


La formació de l’equip és cabdal, i representa una de les prioritats per a l’organització. A més, a canvi s’obtendran tota una sèrie d’avantatges com accés prioritari a edificis o visites exclusives.


Per a més informació, podeu escriure a voluntariat@openhousepalma.org o visitar la pàgina corresponent.ACTIVITATS


Al mateix temps, es realitzaran tota una sèrie d’activitats complementàries a l’obertura dels edificis, que requeriran inscripció prèvia i que pretenen a encoratjar als habitants de Palma a debatre i dir la seva sobre el model de ciutat i territori. Entre d’altres, es preveuen itineraris a peu, rutes en bici, debats, taules rodones, conferències o concursos de fotografia.*Les condicions d’accés als edificis poden variar segons la situació de la pandèmia causada per la COVID-19 al nostre territori.

#OpenHousePalma #OHPalma2021