LA PRIMERA EDICIÓ DEL FESTIVAL OPEN HOUSE WORLDWIDE TINDRÀ LLOC EL 14 I 15 DE NOVEMBRE DE 2020

Dilluns 9 de novembre, 2020

El festival online serà retransmès per streaming de manera gratuïta i ininterrompuda durant 48 hores, amb contribucions de 45 ciutats dels cinc continents, inclosa Palma.

L’esdeveniment donarà el tret de sortida a la mitjanit del divendres 13 de novembre (UTC, 1:00 AM hora local) i comptarà amb visites, entrevistes, debats, documentals i xerrades, entre d’altres continguts.

Aquest cap de setmana, l’organització mundial Open House Worldwide (OHWW) celebrarà el seu primer esdeveniment col·laboratiu que comptarà amb les aportacions d’arquitectes, dissenyadors, urbanistes i ciutadans de més de 40 ciutats de tot el món que formen part de la xarxa Open House Worldwide.

El festival, que començarà la matinada del divendres al dissabte a les 12 del vespre (UTC) i emetrà els continguts ininterrompudament fins a la mitjanit del diumenge, es divideix en franges horàries d’una hora i s’organitza en clústers temàtics que tracten d’abordar els problemes més importants als quals s’enfronten l’arquitectura i l’urbanisme actual: la problemàtica de l’habitatge, la mobilitat i les infraestructures, la crisi climàtica, la destrucció del patrimoni, així com els espais públics i la vida social a les ciutats, amb el teló de fons de la pandèmia mundial causada per la COVID-19.

De la mateixa que en els esdeveniments Open House tradicionals, aquest festival serà gratuït i es podrà seguir durant tot el cap de setmana a través de la pàgina web Open House Worldwide (www.openhouseworldwide.org).

L’organització Open House Palma també serà present a l’esdeveniment i, a més de participar en els actes d’obertura i tancament, presentarà el documental “Centuries Facing the Sea: A tour of Palma’s harbour”, creat específicament pel festival internacional i que permetrà conèixer la història i el present del port de Palma. La franja horària de l’emissió serà el diumenge 15 de novembre de 2020 de 10 a 11 hores (hora local).

Entre les altres activitats de la programació destaquen la presentació del barri dissenyat de manera cooperativa de Sonnwendviertel Ost a Viena, un debat sobre l’adaptació de l’eixample Cerdà a les necessitats contemporànies de Barcelona, una investigació sobre la vida quotidiana a Taipei durant la pandèmia, una xerrada comissariada per Julia King i Akil Scafe- Mith sobre el paper dels joves en la configuració dels espais públics a Londres o un debat moderat per Open House Brisbane centrat en l’arquitectura vernacla de l’illa de Minjerribah.

L’organització internacional Open House Worldwide és l’ens coordinador de les ciutats Open de tot el món, que actualment compta amb 46 membres dels 5 continents, inclosa Palma. El concepte va ser encunyant a Londres l’any 1992 de la mà de l’arquitecta Victoria Thornton amb la intenció de generar un corrent crític entre la ciutadania capaç de relacionar-se directament amb l’arquitectura i el disseny, podent així exigir una millor qualitat de l’entorn construït, prenent com a lema “ulls, ments i portes obertes.”

#OpenHouseWorldWide #OHWWFestival