Open Talk (conferència)
Entre illes
El col·loqui, moderat per Cristina Ros, reunirà les arquitectes balears Roser Roman, Nuria Tarrés, i Itziar Lafuente per reflexionar sobre l'impacte de la insularitat a l’arquitectura actual. A través de les seves experiències, abordaran els desafiaments i les oportunitats que suposa exercir l'arquitectura en un entorn insular, des de les limitacions d'accés a recursos fins als avantatges que ofereixen el paisatge i la identitat local. La conversa oferirà una mirada única sobre com el context geogràfic, social i econòmic de les illes pot influir en el desenvolupament professional i creatiu de les arquitectes de Balears.
Data: 5 de novembre a les 18:00h
Lloc: Fundación Juan March
Accessibilitat: espai accessible amb cadira de rodes
Sobre les arquitectes
Núria Tarrés és una arquitecta d'Eivissa que es va formar a Barcelona i Noruega. A Barcelona va col·laborar amb l'estudi d'Elias Torres en l'edició del llibre sobre les esglésies d'Eivissa i Formentera i en la revisió de la Guia d'Arquitectura d'Eivissa i Formentera amb Stefano Cortellaro. El 2021, ja com a arquitecta titulada, va treballar en grans projectes com l'edifici d'oficines SeaTowers i el Mandarin Oriental Residence amb GCA Architects. Des de fa tres anys, està establerta a Eivissa treballant a l'estudi BMA Arquitectura en projectes de vivendes unifamiliars i plurifamiliars.
Itziar Lafuente és una arquitecta titulada per l'ETSAB-UPC el 2012. Ha treballat en projectes tant públics com privats a Barcelona i Mallorca. El 2018, junt amb Adrià Talens, va fundar l'estudi LLOC a Mallorca, que es dedica a reformes, rehabilitacions i obra nova amb un enfocament sostenible. L'obra de LLOC ha rebut diversos premis, com el premi Art Jove de les Illes Balears, ha estat seleccionada als premis FAD 2023, i ha participat en esdeveniments com la Setmana d'arquitectura i disseny del Club Pollença. També ha estat publicada en revistes nacionals i internacionals.
Roser Román és una arquitecta especialitzada en arquitectura ecològica, sostenible i Passivhaus, amb experiència en habitatges unifamiliars, plurifamiliars, industrials i disseny urbà amb perspectiva de gènere. És activista pel dret a l'habitatge i promotora de noves formes d'habitar, com el Cohousing, i dona suport a cooperatives d'habitatge intergeneracional i sènior. Ha registrat l'Associació Niu Etic per impulsar l'habitatge col·laboratiu a les Balears. Román aposta per la construcció industrialitzada per oferir habitatges més assequibles i eficients. Ha guanyat diversos premis en concursos d'habitatge social i ha treballat en la rehabilitació sostenible d'edificis i barris. Va ser Directora d'Habitatge al Consell Insular de Menorca fins al gener de 2023.