OPEN FERRAGUT

HABITATGE AL CARRER JAUME SANTACÍLIA

Carrer de Jaume de Santacília, 2

Sobre l’edifici

L’habitatge del carrer Jaume Santacília és un interessant testimoni dels canvis que experimentava a ciutat a mesura que s’imposava el model turístic i les estructures socials i familiars anaven canviant.

Construït l’any 1958 aquest edifici s’ha d’entendre com un bloc d’habitatges urbans i moderns. L’edifici compta amb porteria, ascensor, terrat comunitari i habitatges tipus “apartament”. A l’habitatge s’hi incorporen elements com una cuina oberta al menjador, una habitació amb lavabo propi i habitacions per als fills de la família. A més l’apartament compta amb una ala reservada per al servei amb la seva pròpia porta d’accés, bugaderia, habitació i accés directe a les habitacions dels infants.  Dividint els espais d’aquesta manera l’arquitecte aconsegueix crear dos nivells de circulació: un per als amos i un per al servei tot i un apartament petit.

Un dels principals atractius d’aquest edifici és la quantitat d’elements de disseny interior que ha conservat: llums, interruptors, terres, mobiliari, la llar de foc, baranes… tot el conjunt ens permet veure la faceta de Ferragut com a dissenyador i l’esment que posava en les seves obres.

+ info

CRONOLOGIA:

TIPOLOGIA:

1958

Habitatge