PREGUNTES FREQÜENTS

1 NECESSIT INSCRIPCIÓ PRÈVIA PER ACCEDIR ALS DIFERENTS ESPAIS?

No. La gran majoria dels edificis són d’accés lliure i no es necessari realitzar cap tipus d’inscripció prèvia. Tan sols has de tenir clar l’horari i el dia d’obertura de l’edifici que vols visitar i dirigir-te cap allà, un dels nostres voluntaris t’estarà esperant.


Potser que alguns edificis i espais, donades les seves característiques d’espai o seguretat, sí requereixen d’inscripció prèvia. Si aquest fos el cas, s’anunciarà amb suficient antelació i s’obriran les inscripcions a través de la nostra pàgina web dues setmanes abans de l’esdeveniment.

No obstant això, les condicions d’accés als edificis poden variar segons la situació de la pandèmia causada per la COVID-19 al nostre territori.

2 COM S’ORGANITZEN LES VISITES?


Per odre d’arribada, per aquells edificis que no és necessària inscripció prèvia (la immensa majoria). Quan arribis a un edifici, un dels nostres voluntaris o voluntàries te col·locarà una ferratina que indicarà el teu torn i la teva posició a la cua. Tingues en compte que les visites són per un màxim de 25-30 persones, segons cada edifici, i per això potser et caldrà arribar amb el temps d’antelació suficient.


No obstant això, les condicions d’accés als edificis poden variar segons la situació de la pandèmia causada per la COVID-19 al nostre territori.

3 LES VISITES SÓN GUIADES?


Sí. Totes les visites als edificis són guiades pels voluntaris i voluntàries de l’Open House Palma, prèvia formació específica.

4 LES ACTIVITATS SÓN DE PAGAMENT?


No. Totes les activitats i visites guiades organitzades durant el cap de setmana de l’Open House Palma són totalment gratuïtes.

5 QUINS SÓN ELS HORARIS D’OBERTURA DELS EDIFICIS?


Tingues present que no tots els edificis obren simultàniament i durant tot el cap de setmana. A la nostra pàgina web i els mapes en paper pots consultar cada una de les fitxes dels edificis, amb els seus dies i horaris d’obertura corresponents.

6 ES PODEN FER FOTOGRAFIES ALS EDIFICIS?

Depèn de cada edifici, atenent a raons de seguretat, però ja t’avançam que a la pràctica totalitat sí se poden fer fotografies. A més a més, tenim en marxa diferents concursos de fotografia que te podrien interessar, fes-li una ullada a l’apartat d’Activitats de la nostra web.

7 TOTS ELS EDIFICIS SÓN ACCESSIBLES?

Malauradament no. Juntament amb la informació detallada de l’edifici trobaràs si aquest és totalment accessible, parcialment accessible o impracticable per a persones amb mobilitat reduïda.

8 HI HA ALTRES ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES?

Sí. A banda de l’obertura de més de 70 edificis i espais de la nostra ciutat, durant el cap de setmana de l’Open House Palma s’organitzen diferents activitats culturals: rutes a peu i en bicicleta, concursos, xerrades i taules rodones, etc. Trobaràs tota la informació a l’apartat d’Activitats del nostre web.

9 COM PUC COL·LABORAR AMB L’OPEN HOUSE PALMA?


Hi ha diverses maneres de col·laborar amb l’organització del Festival:

  • Formant part de l’equip de voluntariat: rebràs formació específica, a més de gaudir de diverses recompenses a canvi de regalar-nos el teu temps. Com a voluntari o voluntària, podràs estar al càrrec d’organitzar l’accés dels visitants als edificis, així com també informar-los de qualsevol dubte que els pugui sorgir; també pots fer de guia i acompanyar-los durant el recorregut i fer les explicacions pertinents. Tens més informació a l’apartat de Voluntariat de la nostra web.

  • Obrint un edifici: si ets el propietari o gestor d’un edifici o espai singular de la nostra ciutat i creus que és el moment de donar-lo a conèixer al conjunt de la societat, no dubtis en enviar-nos un correu. Per a tu també hi ha diferents recompenses.

  • Patrocinant el Festival: si ets una empresa o vols que el logotip del teu edifici surti a la nostra pàgina web i diferents suports en paper, pots fer una aportació econòmica per fer sostenible l’Open House Palma. A l’apartat de Patrocinadors del nostre web trobaràs més informació.

10 S’HAN PRES MESURES ARRAN DE LA COVID-19?


Sí. S’han establert mesures específiques de salut i seguretat arran l’aparició de la COVID-19 per tal d’assegurar les recomanacions de les Autoritats Sanitàries. En aquest sentit, s’ha limitat el nombre de visitants per edifici fins al màxim possible per tal de mantenir les distàncies de seguretat; els nostres voluntaris faran ús de mascaretes sanitàries en tot moment, i es recomanarà el seu ús als visitants; s’oferirà gel hidroalcohòlic als voluntaris i visitants a tots els edificis i torns; els voluntaris d’accés vetllaran per la correcta disposició de la cua de visitants i separació entre persones; s’informarà als visitants de no tocar o fer ús de determinades instal·lacions als edificis, a més de desinfectar baranes, poms i d’altres elements susceptibles després de cada una de les visites; entre d’altres mesures.

Si necessites més informació, pots contactar amb nosaltres per correu electrònic a: info@openhousepalma.org