VOLUNTARIAT

| GUIA DE VOLUNTARIAT OHP 2021 |

1 QUÈ ÉS OPEN HOUSE PALMA?

Open House és un format internacional de festival d’arquitectura. Durant 48 hores s’obren les portes d’alguns dels edificis més emblemàtics de la ciutat i es duu a terme un programa d’activitats gratuïtes destinades a apropar el patrimoni arquitectònic, urbanístic i paisatgístic als ciutadans. Enguany és el primer any que volem posar en marxa aquest format a la ciutat de Palma.

2 VOLUNTARIAT D’OPEN HOUSE PALMA

El pilar fonamental per a la realització de l’esdeveniment és l’equip de voluntariat. Les persones voluntàries són el motor d’Open House; d’elles en depèn el funcionament de totes les activitats que conformen el festival.

Perfil. No hi ha un perfil definit de voluntari. Tothom que vulgui participar en aquest projecte, pot formar part de l’equip de voluntariat. L’únic requisit per ser part de l’equip de voluntariat és tenir més de 18 anys.

Formació. Per tal de tenir un equip de voluntaris perfectament preparat per a l’ocasió, abans del festival, durem a terme una petita jornada de formació, una visita prèvia a l’edifici que hageu de presentar i una trobada final per donar-vos tot el necessari per fer les visites.

Flexibilitat horària. No t’has de preocupar si no pots dedicar tot un cap de setmana al festival o si també vols participar-hi com a públic. Cada voluntari pot triar el temps que vol dedicar al voluntariat durant el festival.

3 FUNCIONS

 • Accés (situats a l’entrada dels edificis). Informar el públic sobre el funcionament del festival, organitzar les cues d’accés a l’edifici, assegurar el correcte distanciament interpersonal, respondre preguntes de caire pràctic (horaris d’obertura, nombre màxim de persones per grup, edificis pro- pers per visitar, etc.), a més de respondre preguntes bàsiques sobre l’edifici.

 • Guia (duen a terme les visites). Guiar el grup visitant per l’edifici, explicar l’arquitectura, la història i la funció actual de l’edifici. També estarà encarregat de vetllar per la ventilació interior dels edificis i que els visitants mantenguin la distància de seguretat interpersonal, a més de la desinfecció de passamans i altres elements, si s’escau.

 • Informació (situats als punts d’informació OHP). Atendre el públic que s’acosti als Punts OHP per informar-se de tota la programació del Festival, repartiment de plànols en paper, així com marxandatge i material comercial de l’Open House Palma.

4 DEDICACIÓ DEL VOLUNTARIAT

El voluntariat de l’Open House Palma implica participar en les següents activitats:

 • Visita prèvia a l’edifici assignat. Des de dos mesos fins a dues setmanes abans del festival. Data a concretar entre cadascun dels voluntaris de l’edifici i els propietaris.

 • Acte de benvinguda i jornada de formació del voluntariat. Es durà a terme el dissabte de la setmana anterior a la celebració del festival.

 • Reunió de voluntaris. Tendrà lloc dijous de la setmana de l’Open House Palma.

 • Cap de setmana de l’Open House Palma – 6 i 7 de novembre.

 • Acte de cloenda del festival, exclusiu pel voluntariat. Se celebrarà diumenge, un cop finalitzat el cap de setmana d’Open House.

5 RECOMPENSES

Per agrair-vos la vostra participació a l’Open House Palma, tendreu una sèrie de recompenses i privilegis…

 • El reconeixement de la vostra participació a través de LinkedIn i/o amb un certificat acreditatiu.

 • Un kit de marxandatge oficial.

 • Prioritat a l’hora d’accedir als edificis del programa durant el festival.

 • Un lot de catàlegs d’art arquitectura i disseny, a càrrec de l’Ajuntament de Palma.

 • Entrar en el sorteig d’una nit d’hotel i berenar al Hotel Nou Baleares, i de 3 cursos d’estiu de la UNED.

6 MESURES DE SEGURETAT (COVID-19)

Durant el desenvolupament de totes les activitats i visites guiades serà obligatori l’ús de mascaretes i la desinfecció de mans amb gel hidroalcohòlic a tots els punts d’accés. També es garantirà la venti- lació permanent dels espais interiors i la possibilitat mantenir en tot moment la distància de seguretat interpersonal.

A més, comptam amb uns protocols que abasten totes les activitats que durem a terme en el marc del festival i que contemplen fins a 5 nivells diferents de restriccions. D’aquesta manera, el festival es podrà adaptar a la situació sanitària del moment i així garantir en tot moment la seguretat dels visitants i, sobretot, dels voluntaris.

7 COM PUC FER-ME VOLUNTARI?

Per ser voluntari d’Open House Palma només has d’emplenar aquest formulari d’inscripció. Uns dies més tard, rebràs un correu de confirmació. I més endavant, ens tornarem a posar en contacte amb tu per assignar-te un edifici, per donar-te més detalls de les dates claus del voluntariat, de la informació més detallada de l’organització del festival, etc.

8 CONTACTE

Ens pots fer arribar qualsevol dubte, recomanació o suggeriment que tenguis a: voluntariat@openhousepalma.org

Per a més informació: www.openhousepalma.org

També ens pots trobar a Facebook, Twitter, Instagram i Linkedin.